Speakers

Arne Hjeltnes / årets konferansier

Til å binde konferansen sammen falt valget i år også på Arne Hjeltnes. Det er ikke uten grunn. Han er samlende og engasjert og gjorde en fantastisk jobb i 2022.

Han kjenner matbransjen godt gjennom flere ledende stillinger, blant annet i Innovasjon Norge og Mowi.

I tillegg er han er mat-entusiast og en av Norges kjente TV-profiler. Han er elsket av mange for sin folkelige stil og sine gode humoristiske kommentarer.

KEYNOTE: Frank Yiannas /FORMER DEPUTY COMMISSIONER US FDA / FUTURIST / AUTHOR

Frank Yiannas is a renowned food safety leader and executive, food system futurist, author, professor, past president of the International Association of Food Protection, and advocate for consumers. 

Most recently, he served under two different administrations as the Deputy Commissioner for Food Policy and Response at the U.S. Food and Drug Administration (FDA), a position he held from 2018 to 2023, after spending 30 years in leadership roles with two industry giants: Walmart and the Walt Disney Company.

Through his career, Frank has been recognized for his role in strengthening food safety standards in new and innovative ways, as well and building effective food safety management systems based on modern, science-based, and tech-enable prevention principles.

KEYNOTE: Bobby Krishna / SENIOR FOOD SAFETY SPECIALIST / DUBAI MUNICIPALITY

Bobby is driven by a passion for safeguarding public health. Since joining Dubai Municipality (Food Safety Authorities) in 2005, Bobby’s contributions have been instrumental in shaping Dubai's food safety landscape.

Bobby champions the use of data-driven decision making in public health systems, ensuring informed and effective interventions. Among many things he spearheaded the Foodwatch project, a cutting-edge digital platform revolutionizing food safety management.

Bobby pursued a Master's in Food Science and Technology from the University of New South Wales. He is a member of the International Commission on Microbiological Specifications for Foods (ICMSF) and the International Association for Food Protection sharing his expertise with a global audience.

Bobby's dedication has garnered him prestigious awards. He received the NSF International Food Safety Leadership Award (Trendsetter, 2013), the President's Award from the International Association for Food Protection (2012), and the Food Chain Leadership Award (2020).

Roger Finjord / INSPIRATOR, FOTBALLTRENER & SJAKKSPILLER

Roger Finjord er tidligere landslagssjef i kvinnefotball, Stabekk-trener og en av Norges beste foredragsholdere. Han har et varmt og inderlig forhold til mennesker og verdier som knytter oss mennesker sammen.

Hans erfaring som toppfotballtrener kombinert med et ekte engasjement for samspill og arbeidskultur, sikrer en foredragserfaring som styrker både teamfølelse og individuell motivasjon.

Roger er engasjert, ærlig og ekte. Med sin blanding av humor og visdom fengsler han sitt publikum og tar deg med inn i alvoret i lederskap og samspillet mellom mennesker.

Må oppleves!

ELVIN BUGGE / FOUNDER & SPECIAL PROJECTS AQUATIQ, CEO AQUA PHARMA

Årets faglige tema vil bli innledet av ingen ringere enn Elvin Bugge, grunnleggeren av Aquatiq. Bugge er en anerkjent skikkelse i matbransjen, kjent for sitt brennende engasjement for mattrygghet. Med nesten fire tiår i bransjen, har han vært vitne til både oppturer og nedturer, men hans ustoppelige søken etter innovasjon har aldri falmet.

Bugge har dedikert sin karriere til å utvikle nye og bedre løsninger for å sikre mattrygghet. Hans ekspertise innen forebygging og eliminering av bakterier som Listeria i produksjonsmiljøer, samt hans innsikt i hygienisk design, har gjort ham internasjonalt anerkjent. Hans bidrag til feltet har vært uvurderlig, og vi ser frem til å høre hans innsikt og erfaringer på konferansen.

Caes - Jan Bastiaansen, Chief Sustainability Officer at Matorka, Iceland

Hva gjør du når krisen virkelig inntreffer? Caes-Jan vil dele sine erfaringer med deltagerne på årets konferanse. Han vil dykke ned i historien til Matorka som ble tvunget til å flytte hele produksjonen på grunn av vulkansk aktivitet. Alt dette, samtidig med at de måtte håndtere sin egen private krise, at familien deres hadde et trygt og sikkert sted å bo. Hvilke raske og langsiktige beslutninger måtte tas for å sikre trygg matproduksjon, dyrevelferd og leveranse av høykvalitetsprodukter til markedet? Hva bringer fremtiden med seg?

Ola Hedstein / Partner Rethink Food

Standarden for mattrygghet er satt av EU. Nå setter EU standarden for bærekraftig mat. EU har vist at de kan revolusjonere matregelverk raskt. De er i ferd med å gjøre det igjen ved å legge et juridisk rammeverk rundt bærekraftig matproduksjon både i og utenfor EU. Etter EU-valget i juni vil vi raskt se hva som kan forventes på kort og lang sikt. Det vi vet er at det vil bli omfattende og omdefinere konkurransebetingelsene i matmarkedet.  Alt ved det norske matsystemet vil påvirkes, også de områdene som ligger utenfor EØS-avtalen. 

Hva innebærer det, og hvilke grep bør beslutningstagere i det norske matsystemet ta nå? Dette er spørsmål som Ola Hedstein fra Rethink Food vil adressere. Hans presentasjon vil gi deg følgende «take aways»

  1. Slik er det norske matsystemet i 2035?

  2. Sirkulærøkonomi vil endre risikovurderingene. 

  3. De skjulte kostnadene hindrer en rettferdig konkurranse.

  4. Det er noen skjær i sjøen, men flest muligheter ? 

  5. Bærekraft gir unntaksmuligheter for samarbeid mellom kunder og leverandører.

Thorben Reiche / PhD candidate at NTNU

Thorben Reiche er utdannet matteknolog (MSc) og holder på med en doktorgrad innen bioteknologi tilknyttet et samarbeidsprosjekt mellom NTNU og SINTEF.

I doktorgradsprosjektet forsker han på bakteriesamfunn i kylling- og lakseindustrien og hvorvidt disse endres som følge av desinfeksjonsmiddelbruk. Et av hovedmålene er også å undersøke om desinfeksjonsmidler bidrar til utviklingen av antibiotikaresistens hos matbårne bakterier.

 Thorben er opptatt av å sikre gode og trygge matopplevelser og har arbeidserfaring fra matbransjen både innen produksjon og kvalitetsarbeid. Han har også bidratt til å etablere et tverrfaglig utdannings- og forskningssamarbeid mellom Norge og Japan knyttet til kjølekjeden av atlantisk laks.

mattilsynet

Mattilsynet kommer. Vi er i dialog rundt tema og taler. Det blir lagt ut så snart vi har informasjonen klar.

Flere faglige desserter kommer

Bilder og informasjon om forelesere legges ut så snart vi har mottatt det. Det er bare å vente i spenning:-)

FLERE FAGLIGE DESSERTER KOMMER

Bilder og informasjon om forelesere legges ut så snart vi har mottatt det. Det er bare å vente i spenning:-)

Flere faglige desserter kommer

Bilder og informasjon om forelesere legges ut så snart vi har mottatt det. Det er bare å vente i spenning:-)