Ola Hedstein

Standarden for mattrygghet er satt av EU. Nå setter EU standarden for bærekraftig mat. EU har vist at de kan revolusjonere matregelverk raskt. De er i ferd med å gjøre det igjen ved å legge et juridisk rammeverk rundt bærekraftig matproduksjon både i og utenfor EU. Etter EU-valget i juni vil vi raskt se hva som kan forventes på kort og lang sikt. Det vi vet er at det vil bli omfattende og omdefinere konkurransebetingelsene i matmarkedet.  Alt ved det norske matsystemet vil påvirkes, også de områdene som ligger utenfor EØS-avtalen. 

Hva innebærer det, og hvilke grep bør beslutningstagere i det norske matsystemet ta nå? Dette er spørsmål som Ola Hedstein fra Rethink Food vil adressere. Hans presentasjon vil gi deg følgende «take aways»

  1. Slik er det norske matsystemet i 2035?

  2. Sirkulærøkonomi vil endre risikovurderingene. 

  3. De skjulte kostnadene hindrer en rettferdig konkurranse.

  4. Det er noen skjær i sjøen, men flest muligheter ? 

  5. Bærekraft gir unntaksmuligheter for samarbeid mellom kunder og leverandører.

Ola Hedstein har lang fartstid i matbransjen med kvalitetssikring, mattrygghet og matpolitikk. I dag er han en av tre partnere i rådgivningsselskapet Rethink Food som arbeider for at bærekraftig matproduksjon skal lønne seg.  Rethink Food er kritisk til at norske myndigheter ligger etter EU i å transformere det norske matsystemet og tror det kan svekke konkurransekraften til norsk mat. Rethink Food 10 anbefalinger til norske myndigheter er oppgjør med oppleste sannheter som har gått ut på dato.

 Ola har tidligere arbeidet i Nortura, NHO, Landbruks- og matdepartementet, Stiftelsen norsk Mat og Norsk Landbrukssamvirke.

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

Previous
Previous

Inge Erlend Næsset

Next
Next

Roger Finjord